Henvisning og indkaldelse

Har du brug for henvisning til sygehuset eller speciallæge, skal du bestille en tid hos lægen til drøftelse og udarbejdelse af denne.
Enkelte typer genhenvisninger kan klares i telefontiden ml. kl.8-9, f.eks. fornyet henvisning til fortsat fysioterapi under visse kriterier.

Henvisning til privatpraktiserende speciallæge, fysioterapeut o.lign
Er du henvist til  f.eks. gynækolog, hudlæge, psykolog eller fysioterapeut, skal du selv ringe og bestille tid – dvs. at du ikke bliver indkaldt. Som udgangspunkt har du frit valg mellem behandlere i hele Danmark, som har aftale med sygesikringen, da din henvisning vil ligge på den generelle henvisningsserver online (medmindre andet er aftalt med lægen), hvorfra alle danske speciallæger, fysioterapeuter, psykologer o.lign kan indhente den.
Du kan via sundhed.dk under Find behandler selv søge kontaktinformationer, forventet ventetid mv.

Henvisning til sygehuset
Som noget nyt vil indkaldelser fra sygehuset som hovedregel ikke blive tilsendt pr brev til dig. I stedet vil indkaldelsen ligge digitalt i din e-boks. Har du henvisning til sygehuset og venter på indkaldelse derfra, er det derfor vigtigt, at du tjekker din personlige e-boks på www.e-boks.dk.